СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ БРУЦОША – ШКОЛСКА 2018/2019. ГОДИНА

Висока пословна школа струковних студија Блаце, која је од ове године постала део Академије пословних струковних студија у Београду, 02.10.2018. године је у Блацу приредила свечани пријем 61. генерације студената ове високошколске установе, односно, 1. генерације Академије пословних струковних студија. Свечаности су присуствовали бројни гости, представници локалне самоуправе општине Блаце.

Ово је јубиларна година за ВПШСС. Ове године школа обележава 60 година постојања. Основана је 1958.године као Виша педагошка школа у Приштини. Била је једна од првих високошколских институција у Србији и претеча универзитету. Године, 1997. трансформисана је у Вишу пословну школу, а 2007. године постаје Висока пословна школа струковних студија.

У име запослених присутнима се обратио проф. др Ненад Јовановић, који је истакао да се школа све ове године на путу од Више педагошке школе у Приштини до Високе пословне школе у Блацу и данас као део Академије пословних струковних студија у Београду, ослањала на три стуба: студенте, запослене и локалну самоуправу.

-Школа је у Блацу скоро 20 година, све ове године имали смо и имамо несебичну подршку и одличну сарадњу са локалном самоуправом како општине Блаце тако и осталих општина и привредних субјеката Топличког округа. Данас школа има више од 50 доктора наука а наша мисија је успешна академија пословних струковних студија и одсек Блаце у њеном саставу. Ово је 61.генерација студената школе и 1.генерација Академије пословних струковних студија Београд, истакао је проф. др Ненад Јовановић у свом обраћању присутнима.

Присутнима се обратио и проф др Саша Бован, председник Академије пословних струковних студија Београд.

-Школа у Блацу се налази у процесу реорганизације, трансформације, груписања, интегрисања. Ја сам испред Владе Републике Србије добио мандат и задатак да урадим тај посао. Оно што ће бити моја жеља је да сачувам интегритет и достојанство ове Установе у максималном облику, истакао је овом приликом проф. др Саша Бован.

У име студентског парламента присутнима се обратила Емилија Симјоновић која је истакла да је основни задатак студентског парламента као органа високошколске установе остваривање права и заштите интереса студената и представља прву инстанцу у процесу решавања студентских проблема.

Године 1999. школа је дислоцирана у Блаце а 2003. године Блаце постаје трајно седиште школе. Све ове године школа је имала несебичну подршку и помоћ локалне самоуправе у чије име се присутнима обратио председник Милан Ћурчић.

Традиционално и ове године награђени су најбољи студенти, дипломом студент генерације и новчаном наградом а за резултате постигнуте током студирања дипломом истакнути студент награђени су студенти II и III године.