МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА

Висока пословна школа струковних студија сарађује са многим универзитетима и високим стручним школама у иностранству, пре свега са Аристотеловим Универзитетом и Сити Колеџом у Солуну, Технолошким образованим институцијама у Синдосу у Грчкој, са неколико високих стручних школа у Немачкој – Универзитетом кооперативних студија и Високим струковних школама, извесним бројем универзитета у Болоњи, Фиренци, Падови и Венецији, Новим Бугарским Универзитетом у Софији, као и Трент Универзитетом и Њу Колеџом у Нотингему у Енглеској. Међународна сарадња подразумева, поред осталог, размену наставника и студената што се остварује са Универзитетом кооперативних студија из Штутгарта са којом је наша Школа потписала Протокол о сарадњи и размени.

Као резултат остварених контаката проф. др Јоаким Вебер, ректор Универзитета кооперативних студија из Штутгарта је у више наврата посетио нашу школу и том приликом је за студенте наше школе одржао више предавања са актуелним темама из области менаџмента. Те активности смо започели априла 2004. године, када је прва група наших студената и професора имала прилику да стекне своја прва искуства на Универзитету кооперативних студија у Штутгарту. Ова традиција се наставља тако што се двапут годишње студентима из Блаца пружа могућност да стечена знања размењују са својим колегама у Немачкој и да за своје активности током боравка на Универзитету кооперативних студија добију сертификате. Предавања из уже стручних области у нашој школи држали су и Крис Гибсон, директор Британског савета у Београду, Џон Леополд, декан Бизнис школе Трент Универзитета у Нотингему, Џеки Стивенс, предавач на Одсеку за менаџмент људских ресурса Трент Универзитета у Нотингему, Грахам Холинсхед са Универзитета у Бристолу, итд.

Посета проф. др Јоакима Вебера (prof. dr Joachim Weber), ректора Универзитета примењених студија из Штутгарта

Проф. др Јоаким Вебер, ректор Универзитета примењених студија из Штутгарта, посетио је Високу пословну школу струковних студија у Блацу, 06.05.2010.године, и одржао веома садржајна предавања о развоју високошколског образовања у покрајини Баден Витемберг.

Наши студенти и професори су имали јединствену прилику да се упознају са новом организацијом високошколског образовања у покрајини Баден Витемберг, као и да добију веома исцрпне одговоре на питања која се односе на могућност имплементације искустава из Штутгарта у наставне и организационе процесе наше Школе.

У разговору са руководством школе професор Вебер је веома позитивно оценио осмогодишњу сарадњу са нашом Школом и истакао важност даље сарадње.

ПОСЕТА СТУДЕНАТА DUALE HOCHSCHULE BADEN-WÜRTTEMBERG, STUTTGART
ВИСОКОЈ ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У БЛАЦУ, 24.10.2011

Радно-наставна посета предавача и студената Високе пословне школе струковних студија – Блаце Штутгарту, јун 2012.године

Професор dr Michael Nagel (Head of Department of International Business, Baden-Wuerttemberg Cooperative State University, Germany) одржао је веома посећена предавања 29.маја 2013.године. Детаље можете погледати овде.

Професор dr Michael Nagel (Head of Department of International Business, Baden-Wuerttemberg Cooperative State University, Germany) одржао је веома посећена предавања 29.маја 2013.године. Детаље можете погледати овде.

Aaron Brazelton (Executive Director, The University of Alabama Heritage Panel) одржао је панел дискусију 30.маја 2013.године са студентима Високе пословне школе струковних студија у Блацу. Детаље можете погледати овде.

Професор dr Joachim Weber (President DHBW Stuttgart, Baden-Wuerttemberg Cooperative State University, Germany) одржао је предавања о развоју високошколског система у ЕУ и могућностима имплементације нових сазнања у Србији.

Детаље можете погледати овде.

ПОСЕТА СТУДЕНАТА DUALE HOCHSCHULE BADEN-WÜRTTEMBERG, STUTTGART
ВИСОКОЈ ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У БЛАЦУ, 20-21.10.2014