MEĐUNARODNA SARADNjA

Visoka poslovna škola strukovnih studija sarađuje sa mnogim univerzitetima i visokim stručnim školama u inostranstvu, pre svega sa Aristotelovim Univerzitetom i Siti Koledžom u Solunu, Tehnološkim obrazovanim institucijama u Sindosu u Grčkoj, sa nekoliko visokih stručnih škola u Nemačkoj – Univerzitetom kooperativnih studija i Visokim strukovnih školama, izvesnim brojem univerziteta u Bolonji, Firenci, Padovi i Veneciji, Novim Bugarskim Univerzitetom u Sofiji, kao i Trent Univerzitetom i Nju Koledžom u Notingemu u Engleskoj. Međunarodna saradnja podrazumeva, pored ostalog, razmenu nastavnika i studenata što se ostvaruje sa Univerzitetom kooperativnih studija iz Štutgarta sa kojom je naša Škola potpisala Protokol o saradnji i razmeni.

Kao rezultat ostvarenih kontakata prof. dr Joakim Veber, rektor Univerziteta kooperativnih studija iz Štutgarta je u više navrata posetio našu školu i tom prilikom je za studente naše škole održao više predavanja sa aktuelnim temama iz oblasti menadžmenta. Te aktivnosti smo započeli aprila 2004. godine, kada je prva grupa naših studenata i profesora imala priliku da stekne svoja prva iskustva na Univerzitetu kooperativnih studija u Štutgartu. Ova tradicija se nastavlja tako što se dvaput godišnje studentima iz Blaca pruža mogućnost da stečena znanja razmenjuju sa svojim kolegama u Nemačkoj i da za svoje aktivnosti tokom boravka na Univerzitetu kooperativnih studija dobiju sertifikate. Predavanja iz uže stručnih oblasti u našoj školi držali su i Kris Gibson, direktor Britanskog saveta u Beogradu, Džon Leopold, dekan Biznis škole Trent Univerziteta u Notingemu, Džeki Stivens, predavač na Odseku za menadžment ljudskih resursa Trent Univerziteta u Notingemu, Graham Holinshed sa Univerziteta u Bristolu, itd.

Poseta prof. dr Joakima Vebera (prof. dr Joachim Weber), rektora Univerziteta primenjenih studija iz Štutgarta

Prof. dr Joakim Veber, rektor Univerziteta primenjenih studija iz Štutgarta, posetio je Visoku poslovnu školu strukovnih studija u Blacu, 06.05.2010.godine, i održao veoma sadržajna predavanja o razvoju visokoškolskog obrazovanja u pokrajini Baden Vitemberg.

Naši studenti i profesori su imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa novom organizacijom visokoškolskog obrazovanja u pokrajini Baden Vitemberg, kao i da dobiju veoma iscrpne odgovore na pitanja koja se odnose na mogućnost implementacije iskustava iz Štutgarta u nastavne i organizacione procese naše Škole.

U razgovoru sa rukovodstvom škole profesor Veber je veoma pozitivno ocenio osmogodišnju saradnju sa našom Školom i istakao važnost dalje saradnje.

POSETA STUDENATA DUALE HOCHSCHULE BADEN-WÜRTTEMBERG, STUTTGART
VISOKOJ POSLOVNOJ ŠKOLI STRUKOVNIH STUDIJA U BLACU, 24.10.2011

Radno-nastavna poseta predavača i studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija – Blace Štutgartu, jun 2012.godine

Profesor dr Michael Nagel (Head of Department of International Business, Baden-Wuerttemberg Cooperative State University, Germany) održao je veoma posećena predavanja 29.maja 2013.godine. Detalje možete pogledati ovde.

Profesor dr Michael Nagel (Head of Department of International Business, Baden-Wuerttemberg Cooperative State University, Germany) održao je veoma posećena predavanja 29.maja 2013.godine. Detalje možete pogledati ovde.

Aaron Brazelton (Executive Director, The University of Alabama Heritage Panel) održao je panel diskusiju 30.maja 2013.godine sa studentima Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu. Detalje možete pogledati ovde.

Profesor dr Joachim Weber (President DHBW Stuttgart, Baden-Wuerttemberg Cooperative State University, Germany) održao je predavanja o razvoju visokoškolskog sistema u EU i mogućnostima implementacije novih saznanja u Srbiji.

Detalje možete pogledati ovde.

POSETA STUDENATA DUALE HOCHSCHULE BADEN-WÜRTTEMBERG, STUTTGART
VISOKOJ POSLOVNOJ ŠKOLI STRUKOVNIH STUDIJA U BLACU, 20-21.10.2014